Следвайте Гласове в Телеграм  Свързани статии: Сръбски медии: Международен крах на “Юнайтед Груп,

...
Следвайте Гласове в Телеграм  Свързани статии: Сръбски медии: Международен крах на “Юнайтед Груп,
Коментари Харесай

КЗК започва задълбочено проучване на сделката на United Group за „Булсатком“

Следвайте " Гласове " в Телеграм  

Свързани публикации: Сръбски медии: Международен провал на “Юнайтед Груп ”, която държи българските " Виваком " и Нова тв. Бариера за Драган Шолак в Европейски Съюз

Комисията за отбрана на конкуренция (КЗК) стартира задълбочено изследване по отношение на желанието на притежателя на " Виваком " - " Юнайтед Груп България " ЕООД, да придобие директен едноличен надзор върху " Вива Корпорейт България " ЕООД и заобиколен едноличен надзор върху " Булсатком " ЕООД и неговите дъщерни сдружения, оповестява Комисия за защита на конкуренцията.

Компанията, която е притежател и на " Нова Броудкастинг Груп ", неотдавна разгласи, че купува доставчика на сателитна телевизия. Това провокира реакцията на съперниците ѝ. А в понеделник Административен съд - София-област, спря предварителното осъществяване на друга договорка сред тях, позволена от Комисия за защита на конкуренцията, с което се позволява прекачване на мрежата и базовите станции на " Булсатком " на " Юнайтед груп ", след жалбите на " Йеттел България ", " Цетин България ", " А1 България " и " А1 Тауърс България ".

Според комисията договорката води до хоризонтално припокриване на пазарите на дребно на разпространяване на тв стратегии и на даване на закрепен достъп до интернет.

" Предвид събитието, че придобиващата надзор група, посредством " Нова Броудкастинг Груп " ЕООД, продава на едро права за разпространяване на телевизионни стратегии, който се явява горестоящ пазар по отношение на разположения надолу по веригата пазар на разпространяване на тв стратегии на дребно, договорката поражда и отвесни резултати ", се показва още в известието.

Проучването ще разреши на Комисията за отбрана на конкуренция да направи своите крайни изводи за резултата на договорката върху конкуренцията на засегнатите пазари.

В средата на ноември доставчикът на телевизия " Булсатком " се оплака, че съгласно сигнали от негови клиенти представители на " Виваком " им предложили да се трансферират при най-стария телеком. От там тогава показаха, че намират сходни практики за форма на нелоялна конкуренция в условия на продължаващо произвеждане за вероятно бъдещо придобиване.

Инфо: dnevnik.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР